Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

"Το Αριστούργημά μου": η ταινία της Τρίτης


Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν αυτή την Τρίτη 25  Φεβρουαρίου,  στις 20:45  μ.μ στο Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" στην προβολή της ταινίας
"Το Αριστούργημά μου"
Mi Obra Maestra 

σκηνοθεσία Γκαστόν Ντιπράτ

Υπόθεση:
Ο Αρτούρο, ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης γκαλερί τέχνης, και ο Ρέντζο, ένας ταλαντούχος αλλά παρακμιακός ζωγράφος, είναι φίλοι από τα παλιά αλλά δεν μπορούν να σταματήσουν να λογομαχούν μεταξύ τους. Μια ημέρα, ο Αρτούρο βρίσκει τη λύση όλων των προβλημάτων τους, αλλά το σχέδιο που έχει συλλάβει αποδεικνύεται πιο τρελό και ριψοκίνδυνο από ό,τι περίμεναν αρχικά.

Από πολλά σκαμπανεβάσματα ύφους και τόνου περνάει αυτή η αργεντίνικη κωμωδία μέχρι να κατασταλάξει: αρχικά περιορίζεται στο πεδίο της σάτιρας των καλλιτεχνικών κυκλωμάτων, από το οποίο δεν ξεφεύγει εντελώς ποτέ, αλλά αργότερα καθίσταται δευτερεύον στοιχείο, με τη στροφή που γίνεται να βάζει το σύνολο στα χωράφια της μαύρης κωμωδίας και στο κλείσιμο να επικρατεί τελικά το κλίμα ενός buddy-movie. Παρόλο που οι επιμέρους μεταβάσεις γίνονται αισθητές από τον θεατή, υπάρχει μια ομοιογένεια σε αυτή την εναλλαγή, δεν δίνεται η εντύπωση πως πραγματοποιούνται ανώμαλα οι όποιες μεταβολές. το «Αριστούργημά μου» βλέπεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, κυρίως λόγω της ιδιαίτερης χημείας που χτίζουν μεταξύ τους οι Guillermo Francella και Luis Brandoni, με μια δυναμική στην οποία το πάνω χέρι αλλάζει συνεχώς και με τη συμβατική αλληλεπίδραση τύπου «αυθορμητισμός εναντίον ψυχραιμίας» που υπάρχει στις περισσότερες ταινίες που στηρίζονται σε ένα ετερόκλιτο ντουέτο να ανατρέπεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΕΙΔΟΣ: Δραματική Κομεντί
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκαστόν Ντουπράτ
ΚΑΣΤ: Λουίς Μπραντόνι, Γκιγέρμο Φρανσέγια, Ραούλ Αρέβαλο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100' 

Δείτε το trailer εδώ : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου