Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ: IO SONO L' AMORE

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν αυτή την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου,  στις 20:45  μ.μ στο Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" στην προβολή της ταινίας:
ΕΙΜΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ 

IO SONO L' AMORE 
του Λούκα Γκουαντανίνο  

Υπόθεση: Μια αριστοκρατική Art Deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε.
Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.

Το «Είμαι ο Έρωτας», είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και, ταυτόχρονα, ένα μπαρόκ βισκοντικό μελόδραμα, στα ίχνη του «Γατόπαρδου». Όπως γράφει και η Fionnula Halligan στο Screen International «όταν η ταινία βγει στις αίθουσες θα βρει όλη την υποστήριξη από τον Τύπο και το «στόμα με στόμα» που χρειάζεται, όμως η τελειότητά της θα εντυπωσιάζει για πάντα. Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της. 

Μια μεγαλοαστική μιλανέζικη οικογένεια, ένα θαυμαστά κινηματογραφημένο παλάτσο μέσα στο οποίο κατοικούν εγκλωβισμένα τα μέλη της, μια σύζυγος – φιγουρίνι, μια κόρη λεσβία, ένας γιος – κληρονόμος αφυδατωμένων ενοχών και ένας φίλος μάγειρας, που με τις γαστριμαργικές του δημιουργίες θα αναστατώσει την άγευστη, μελετημένη στην εντέλεια, εύπορη πλήξη, θα εμφυσήσει πάθος, θα προκαλέσει άθελα του τραγωδία και θα επιφέρει μέσα από τις αισθήσεις την επανάσταση.Μάθημα κομψότητας, ακρίβειας και οπερατικής μανούβρας στην τελική σεκάνς με την Σουίντον σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της, σε μια από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς που θα έκανε περήφανο τον Βισκόντι για την κληρονομιά που άφησε.

Διακρίσεις – Συμμετοχές:- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Boulder International Film Festival- Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Τίλντα Σουίντον στο Dublin International Film Festival (Dublin Film Critics Award for Best Female Performance - Tilda Swinton).- Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2009- Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2009   



Δείτε το trailer εδώ



Στοιχεία ταινίας: 

Χρονολογία παραγωγής: 2009

Χώρα παραγωγής: Ιταλία

Γλώσσα: Ιταλικά, Ρώσσικα, Αγγλικά

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ

Διάρκεια 120'

Τοποθεσίες Γυρισμάτων:Dolceacqua, Liguria, Ιταλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου