Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΕΦΗΒΙΩΣΗ (CINEμαθαίνουμε -1ο Γυμνάσιο Πύργου)

CINEμαθαίνουμε (1ο Γυμνάσιο Πύργου)

ΕΦΗΒΙΩΣΗ

"Εφηβίωση" (ένας συγκερασμός των λέξεων"εφηβεία" και "επιβίωση").
 Μία ταινία για την μάχη των εφήβων  ενάντια σε κοινωνικά στερεότυπα και κανόνες που τους θέλουν «ασφαλείς» στον μικρόκοσμό τους και αμέτοχους στη διαδικασία κοινωνικοποίησής τους . Επιζητείται άμεσα η "ανατροπή"...
Η ταινία βραβεύτηκε στο 19η Φεστιβάλ Camera Zizano από το Συνήγορο του Παιδιού.
Παραθέτουμε το σκεπτικό της βράβευσης:

"Επειδή ο Συνήγορος, συνεχίζει στο πλαίσιο του προασπιστικού και προαγωγικού του ρόλου, να διαπιστώνει πολλές παραβιάσεις αυτών των δικαιωμάτων, να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η έκφραση της γνώμης του παιδιού, αντιμετωπίζεται σαν περιττή διατύπωση, ότι ο χρόνος του για αναστοχασμό και παιχνίδι έχει περιοριστεί ασφυκτικά από το κυνήγι μιας κάποιας αριστείας, γι’ αυτούς τους λόγους η συνεργασία μας με αυτό το Φεστιβάλ έχει ξεχωριστή σημασία.
Γιατί αυτό είναι ένα φεστιβάλ που δημιουργεί το χώρο (συμβολικό και πραγματικό) να μιλήσουν ελεύθερα τα παιδιά και άρα ως θεσμός εκφράζει αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε όλοι μας  «Μιλήστε, εκφραστείτε, αποτύχετε, και απογοητευτείτε (γιατί και οι ματαιώσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδρομής) ανακαλύψτε ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη και μέσα απ’ αυτό βρείτε την ταυτότητά σας».
Το βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού για φέτος πηγαίνει σε μία ταινία που αντικατοπτρίζει όλα αυτά που ανέφερα. Πολλά μπράβο στα παιδιά από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου που δημιούργησαν την «εφηβίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου