Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Στα χνάρια του Θ.Αγγελόπουλου (CINEμαθαίνουμε-1ο Γυμνάσιο Πύργου)

Αποτέλεσμα εικόνας για θεοδωροσ αγγελοπουλοσΤη σχολική χρονιά 2018-2019 στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "CINEμαθαίνουμε"   η κινηματογραφική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πύργου ασχολήθηκε  με τη  δημιουργία  ντοκιμαντέρ  με τίτλο « Στα χνάρια του Θ. Αγγελόπουλου». Μέσα από τις προβολές αυτές τα παιδιά προσέγγισαν με τον δικό τους τρόπο και προβληματίστηκαν όσον αφορά τη θεματολογία και την ιδιαίτερη αισθητική των ταινιών αυτών.      
Δείτε την ταινία εδώ 
                         
Η κινηματογραφική ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το χωριό Αμπελιώνα  της Μεσσηνίας  από όπου καταγόταν ο  πατέρας  του σκηνοθέτη  και να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής κυρίως για τον άνθρωπο Αγγελόπουλο.  Εκεί έγινε επίσκεψη στον ξενώνα Αγγελόπουλου όπου εκτίθενται αντικείμενα  από τις ταινίες του σκηνοθέτη.  
Επόμενος σταθμός ήταν η πόλη της Φλώρινας η οποία είχε αποτελέσει τόπο έμπνευσης  για τον μεγάλο δημιουργό και που ο ίδιος θεωρούσε κινηματογραφική του μούσα.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι γυρίστηκαν εκεί  επτά από τις ταινίες του, όπως πληροφορηθήκαμε κατά την επίσκεψή μας  στη Λέσχη Πολιτισμού της πόλης. Από την επίσκεψη αυτή αλλά και από την ξενάγησή μας  σε σημεία της πόλης όπου είχαν γυριστεί σκηνές για τις ταινίες του σκηνοθέτη αντλήσαμε σημαντικές πληροφορίες.  


Αποτιμώντας τα αποτελέσματα του δύσκολου αυτού εγχειρήματος είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά σε έναν τόσο διαφορετικό  ως προς τα ερεθίσματα και ενδιαφέροντά τους κινηματογράφο. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου